Started from the bottom… Part III

Posted on Updated on

106748

Sezona 2015/16

Završena je moja prva sezona u ovoj karijeri. Na kraju se ovo može prozvati vrlo uspješnom sezonom. Završili smo na četvrtom mjestu 3. HNL Zapad što je odlično uzmemo li u obzir da je Media Prediction bio 13. mjesto. Boljeg plasmana nas je koštao jako loš prvi dio sezone. Počeli smo relativno dobro, s 15 bodova u prvih osam utakmica, ali onda je uslijedio i niz od osam utakmica bez pobjede nakon čega smo pali sve do 13. mjesta. Proljetni dio sezone smo započeli porazom, ali onda je uslijedio niz vrlo dobrih rezultata tijekom kojeg smo upisali sedam pobjeda u deset utakmica te na kraju uspjeli doći do 4. mjesta na tablici. Više nije išlo. Dugo Selo, HAŠK i Vinogradar su ipak bili bolji.

U pripremama za sezonu smo kupili nekolicinu igrača. Pokrpali smo neke kritične pozicije najviše igračima iz našeg “starijeg brata”, zaprešićkog Intera. Imena vam puno ne znači pa ih niti neću ovdje spominjati, sve se vidi na slikama. U zimskom prijelaznom roku dovedena su samo dva igrača na “najtanje” pozicije. Podunavac je popunio poziciju ofenzivnog veznjaka, a Musulin je zauzeo svoje mjesto na lijevoj strani većinom kao krilo, a ponekad je pokrpao i bočnu poziciju. Uz to, pojačanja su dovedena i u stručni stožer.

Ovdje još vrijedi napomenuti i mlade igrače koji su došli u klub tijekom Youth Intakea. S ovogodišnjim mladićima sam zadovoljan. Ne vjerujem da itko od njih ima potencijal da postane svjetska klasa, ali za ono što meni treba su sasvim dovoljni. Neki od igrača su već zaigrali u prvom timu kao što je npr. desni bek/stoper Matej Vranić ili vratar Robert Zelenika.

Ovdje možete vidjeti i statistiku većine naših igrača poredanu po Average Ratingu. Neki igrači nisu stali na popis, ali to nisu oni koji se i nisu previše naigrali pa i nisu previše bitni. Kao što se može vidjeti, najveći AR imaju naša siječanjska pojačanja Podunavac i Musulin, ali ja bih za igrača sezone izdvojio jedino stranca u ekipi, Slovenca Lukasa Tomiča.

Za kraj nam ostaje jedno obavijest da u Samoboru ostajemo i sljedeće sezone, tj. da sam produžio ugovor s klubom. U sljedećoj sezoni bi cilj trebao biti promocija. Svi važniji igrači imaju ugovor i za sljedećih godinu dana tako da će kostur ekipe vjerojatno ostati isti, a na meni je da dovedem pojačanja na pozicije gdje imamo manje kvalitetne igrače. Transfer Budget će naravno opet biti 0€ što i ne čudi obzirom na stanje na računu te status Semi-Professional kluba.

20160608203618_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s