Started from the bottom… Part IV

Posted on

106748

Sezona 2016/17

Završena je i moja druga sezona u ovoj karijeri. U usporedbi s prošlogodišnjom, ova se svakako može nazvati uspješnijom budući da smo se uspjeli kvalificirati u viši rang natjecanja. Zanimljiva stvar ako gledamo Media Prediction. Prošle sezone su nam predviđali 13. mjesto pa smo završili kao četvrti. Ove godine su prognoze bile još lošije. Mediji su vjerovali da ćemo biti prvi iznad crte za ostanak, tj. na 14. mjestu, ali smo, opet vrlo uvjerljivom igrom u drugom dijelu sezone, uspjeli osvojiti naslov te se plasirati u drugoligaško društvo. Najeći protivnici su nam bili Novigrad i Vinogradar, ali smo na kraju ipak uspjeli biti prvi.

Ove sezone smo kupovali manje nego prošlog ljeta. Uzimali smo igrače na pozicijama gdje smo bili najslabiji pa je tako prvi došao Dinko Kamenčak, veznjak iz Slavije (P). Vratarsku poziciju je trebao pojačati veteran Mladen Čučić koji je potpisao dvojni ugovor (vratar/skaut), ali je ubrzo ponađeno bolje rješenje u vidu Mateja Blaškovića tako da je Čučić prvo sjedio na klupi, a onda i potpisao novi ugovor nakon čega je zaključio nogometnu karijeru i posvetio se isključivo poziciji skauta. Na kraju je još poziciji lijevog beka pojačao Pejo Cmrečnjak iz Zeline, a zadnje pojačanje je bivši junior Dinama s iskustvom igranja u Francuskoj i Rusiji – Zdenko Bilač koji dolazi iz Istre.

20160626132343_1

Ovdje možete vidjeti i statistiku većine naših igrača poredanu po Average Ratingu. Neki igrači nisu stali na popis, ali to nisu oni koji se i nisu previše naigrali pa i nisu previše bitni. Kao što se može vidjeti, među TOP3 najbolja igrača su naša dva pojačanja Bilač i Kamenčak. Za najboljeg igrača po AVR glasi naš zadnji vezni Domagoj Hrgović, ali moj izbor za igrača sezone je svakako Zdenko Bilač.

Što će biti sljedeće sezone niti sam ne znam. Imam ugovor još jednu godinu, obzirom na promociju što se kluba tiče ostajem ovdje. Ali, financijska situacija u klubu je loša, u minusu smo, pojačanja za utakmice jačeg ranga ćemo teško dovesti te bi sve osim povratka u treću ligu sljedeće sezone bilo veliko iznenađenje. Kao što sam već rekao, ugovor imam, ali ako dođe neka ponuda boljeg kluba, dobro ću razmisliti. Uključenih liga imam na pretek, potencijalnih klubova je gomila. U mređuvremenu sam dobio i Continental C licencu pa će mi valjda i to pomoći u pronalasku novog posla.

20160615190928_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s