Started from the bottom… Part VI

Posted on

france

Sezona 2018/19

U ovoj sezoni nismo imali previše posla. Ostalo nam je za odigrati tek četiri utakmice u kvalikikacijskoj grupi te Europsko prvenstvo U-21.

U ovu sezonu smo ušli s bodovnim zaostatkom za Slovačkom te nam je pobjeda u utakmici protiv izravnih protivnika za prvo mjesto bila imperativ. Ipak, do pobjede nismo došli te nam je prvo mjesto sve više izmicalo. Štoviše, uspjela nas je presitći i Danska te smo pali an treće mjesto. Znao sam da Slovačka i Danska igraju međusobno u zadnjem kolu te da će barem jedni od njih izgubiti neke bodove, ali to i dalje nebi bilo dovoljno za prvo mjesto. Olakšanje je došlo već u sljedećoj utakmici kada Sj. Irska i Bjelorusija upisuju pobjede protiv Slovaka i Danaca, a mi pobjedom nad Luksemburgom dolazimo na prvo mjesto. Do kraja smo upisali još 6 bodova protiv Iraca i Bjelorusa te osigurali nastup u Nizozemskoj.

Europsko prvenstvo nam je donijelo grupu u kojoj su se našli Portugal, Grčka i Češka. Sistem je takav da je 12 reprezentacija podjeljeno u 3 grupe. Pobjednici grupa i najbolji drugoplasirani idu u polufinale. Protiv Češke na otvaranju te protiv Portugala je bilo “gusto”, ali smo uzeli četiri boda. Ipak, zbog gol razlike smo bili drugi u grupi na ulazu u zadnju utakmicu. Ostale ddvije grupe su bile već odigrane do tada te smo znali da nas pobjeda vodi dalje pa makar kao najbolje drugoplasirane. Pobjeda je i upisana, a Portugal je uspio prosuti bodove protiv Češke te tako ostati drugi, ali i omogućiti Englezima da iz grupe C prođu kao najbolji drugi.

Češka – Francuska 1:2 | Francuska – Portugal 1:1 | Grčka – Francuska 0:2

Polufinale nam je donijelo Austriju koja je iznenađujuće u grupi A uspjela biti bolja od Španjolske i Nizozemske. Prvih 70 minuta smo se mučili, vodili autogolom, ali onda kreće naša rapsodija te do kraja utakmice zabijamo 4 gola i odnosimo pobjedu 5:0. Finale nam je donijelo jednu izjednačenu utakmicu koja je na kraju ipak otišla na našu stranu. Njemačka je pala rezultatom 2:1.

Francuska – Austrija 5:0 | Francuska – Njemačka 2:1

European U21 Championship 2019 – Dream Team

European U21 Championship 2019 – Golden Boot

Planovi za budućnost? Pojma nemam na što će ovo izgledati. Ovim rezultatom smo se kvalificirali na Olimpijske igre u Tokio sljedeće ljeto. Želja mi je voditi tu reprezentaciju, ali sve ovisi o tome hoće li savez prihvatiti moj zahtjev kojeg ću sigurno poslati. Sigurno je i da odlazim s klupe U-21 repezentacije. Cilj je uzeti neki klub, ali Continental C licenca mi ne daje previše toga na biranje. Neće to biti neki preveliki klub.

20160717114500_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s