Started from the bottom… Part V

Posted on

france

Sezona 2017/18

Nakon što je u drugoj sezoni izborena promocija u 2. HNL sa Samoborom, očekivao sam ponude drugih klubova te odlazak u drugu sredinu. Bolje rečeno, očekivao sam to. Samobor bi bilo jako teško održati u drugoj ligi, previše je tu loših igrača te sam htio novu sredinu. Interes su pokazale Sesvete što m je bila prihvatljiva opcija no na kraju ponuda nije došla. Aplicirao sam i za posao u NK Zagreb koji je ispao u 3. HNL (!), ali opet bez uspjeha. Nakon toga je došla ponuda francuske U-21 reprezentacije koju sam odlučio prihvatiti. Jedina dvojba je bila ostati voditi i Samobor uz to ili se posvetiti potpuno samo Francuskoj. Na kraju je prevagnulo na stranu druge opcije te sam se pozdravio sa Samoborcima.

ponuda-fraU21

Na klupu dolazim na Europskog prvenstva U-21 na kojem je Francuska podbacila osvojivši 3. mjesto u grupi (pobjeda na Češkom, porazi od Austrije i Belgije) te su tako ostali bez polufinala i borbe za naslov do kojeg je kasnije došla Njemačka. Dotadašnji izbornik je dobio otkaz, a vodstvo Francuskog nogometnog saveza je meni povjerilo reprezentaciju koju ću voditi u kvalifikacijama za EURO U-21 2019. koje će se održati u Nizozemskoj.

U kvalifikacijskoj grupi nas čekaju Danska, Slovačka, Bjelorusija, Sjeverna Irska i Luksemburg. Kvalifkacije su raspoređene u devet grupa čiji pobjednici idu na EURO. Četiri najbolje drugoplasirane ekipe idu u dodatne kvalifikacije koje će iznjedriti još 2 učesnika završnog natjecanja. Tako, dodamo li domaćina, dobijamo 12 reperezentacija koje će na završnom turniru biti raspoređene u tri grupe po četiri ekipe. Pobjednici grupa te najbolji drugoplasirani idu u polufinale.

Do kraja kvalifikacija ostale su četiri utakmice. Prvoplalsirana Slovačka u prvoj od te četiri utakmice dolazi u Francusku i tu bi pobjedom trebalo izboriti vodstvo u grupi te lagan završetak kvalifikacijskog ciklusa budući da bi nam tada preostale utakmice bile protiv Luksemburga (H), Bjelorusije (A) i Sjeverne Irske (H).

20160704180309_1
Preostale kvalifikacijske utakmice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s